Du sväljer dina tårar 

Om du vet hur det känns när en panikångest griper tag om dig, ja då vet du att det gör förbannat ont.   Du hinner liksom inte slå dig fri, du hinner inte andas. Du liksom bara följer med in i stormen. Hela tiden kämpar du, du kämpar för att slå dig fri och hitta ut ur dimman igen. Du har redan bestämt dig för att rida ut ur stormen, vinna matchen. Även om du just för ögonblicket inte litar på dig själv, att du inte känner igen dig själv. 

Du sväljer tårarna om och om igen, du sväljer ner din ångest. Att visa dig svag är inget du vill. Men så smäller det till och du hänger inte med. 

– P A N I K Å N G E S T ! 

Du hör dig själv säga att du måste fokusera, hitta fokus och andas innanför dem fyra hörnen på ramen. Du vet så väl vad du måste göra när det väl smäller till. Men i all hast glömmer du bort det. Adrenalinet ökar i kroppen, du skakar som ett asplöv och du vet inte vart du ska ta vägen. Det ända du känner är att det gör ont. Förbannat ont. Det känns som som om du ska dö, men du vet att man inte dör – det bara känns så! Plötsligt blir det lugnt. Ett stilla lugn infinner sig, en trötthet du inte trodde fanns och känslan av utmattning är ett faktum. 

– Du överlevde! 

Jag klarade av att rida ur stormen, jag klarade av att besegra panikångesten återigen trots smärtan. Det är okej att känna. Det är okej att det gör ont. 

1-0 till mig! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s