Det gör ont när knopparna brister.

Har du eller någon i din bekantskapskrets levt med psykisk ohälsa på nära håll? Eller har du själv haft eller lever med psykisk ohälsa? 

Det gör ont när knopparna brister 

Ja visst gör det ont, fruktansvärt ont. Man är aldrig förberedd på när nästa storm ska slå till och sänka en rätt ner på botten. Därefter får man försöka kravla sig upp igen likt ett barn som ska lära sig gå, när du väl kommer upp så är det med stapplande steg som du vågar resa dig upp och gå igen. Smärtan var värre denna gång tänker du. Men smärtan är densamma varje gång du märker bara inte utav den på samma sätt för du börjar bli van. Men envis som en varg är du och du tänker aldrig ge upp för hur skulle det då bli med allt. 

Du är ute bland människor, det börjar snurra och du märker att en panikångestattack är på väg men du kan inte styra den. Däremot försöker du avleda den på det bästa sätt du kan, du fokuserar, tänker på andningen. Snart är den förbi, snart är den över. Du klarade även av att hantera det den här gången. Du andas ut när du är i säkerhet och ångesten hinner ikapp dig, tårarna är ett faktum och det är okej. Det är okej. 

Du tänker att du ska ha en härlig hemmakväll men allt slutar i kaos. Du sliter som en varg på ditt jobb och när du kommer hem så är du helt slut, tom – för du har tömt all energi du hade på lager. Du rasar ihop i en hög precis när du stänger dörren till ditt hem. Nu är det bara du och ingen annan. Helst av allt vill du bara krypa upp i någons famn och gråta ut, känna dig så där liten och rädd som du brukade när du var liten. Kvällen blev inte som den var tänkt och det är okej. Det är okej. 

Livet kan görs ont på flera olika sätt. Det kan te sig annorlunda från person till person också. Alla jobbar vi med olika saker, saker som vi bär med oss i vårat egna bagage. Att falla är okej, att inte jämt vara stark är också helt okej. Ibland behöver man rasa ihop för att bli starkare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s