Jag har gjort ett val här i livet. 

Jag har gjort ett val här i livet, ett val som kanske rent av är bättre än alla andra val. Men även om jag nu har valt att göra den här resan, det här valet men också framförallt påbörja ett nytt kapitel så är ju jag fortfarande jag, eller hur? Det känns så oerhört tråkigt och ledsamt att dem människor man faktiskt litade på och trodde på helt plötsligt bara vänder ryggen till? Varför måste en del människor vara så inåthelvete bittra för? Kan ni inte ens för första gången visa en liten gnutta stolthet? Eller vara glada för min skull? Jag trodde jag visste vilka en del var, men jag hade nog fel – fruktansvärt fel. För vet ni en sak; tystnaden gör mer ont än vad ni kan tro? Men det är ju som vanligt, spelar ingen roll vad jag än gjort, så nog fan har ni alltid fått mig till att sjunka tillbaka till en nivå som är bra för er så att ni kan fortsätta kontrollera. Men det är slut med det! Låt mig få välja mina egna val, låt mig få bestämma vad fan jag vill göra med mitt liv. Kan ni inte bara se glädjen över att jag väljer en väg som kan ge mig så oändligt mycket mer kunskap, utveckling och rätt väg in i livet

Jag är fortfarande jag, jag är fortfarande en dotter, ett barnbarn, en systerdotter, en kusin och en vän? Jag försvinner ju inte direkt? Jag är ju fortfarande kvar och jag är jag. Men jag ska tamejfan inte behöva klamra mig krampaktigt fast vid något, speciellt inte när jag inte kommer någon vart och bara står och stampar på ett och samma ställe. Tystnaden svider, den skaver och den den bränner. 
Med det här inlägget vill jag bara säga: för en gångs skull, VAR GLADA för min skull och sluta behandla mig som om jag vore ett barn och inte förstod ett jävla skit. För vet ni, jag förstår, jag är smart, klok, framåt, nyfiken och stolt!

Ja, tamejtusan jag är STOLT att jag tar det här klivet rätt ut mot nya mål och höjder, med nya utmaningar att ta mig an. 

På tisdag går flytten och många har haft chansen till att träffa och umgås med mig innan, men det är bara några få som valt att faktiskt ta den chansen och dem människorna betyder enormt, dem har på ett eller annat sätt hjälpt mig, dem har gett mig redskapen och lärdomarna om vad som komma skall, dem har hejat, peppat och stöttat – ja dem har gett mig den där förbannade sparken i baken när jag som mest har behövt den. 

Så tack Hälsingland för allt du har gett mig, för alla lärdomar, för alla möten och för alla utmaningar som jag fått efter vägen. Nu är det dags för mig att vända blad och börja på ett helt nytt kapitel. ❤️ 

Advertisements

One thought on “Jag har gjort ett val här i livet. 

  1. ALL lycka till dig, Sophia! Du är modig och stark tycker jag! Nya vägar, nya utmaningar är läskigt men leder ofta till ngt bra!
    Varma kramar & lycka till!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s